Vellykket vinkurs i Bergen

Så var det klart for vinkurs med Trygve Ulset som vi hadde gledet oss til i flere uker. Endelig skulle vi lære mer om det vi heller i oss i helgene. 

vink1

Trygve geleidet oss trygt inn i vinens forunderlige verden

Åtte ulike typer vin skulle smakes på i løpet av kvelden, to hvite og seks røde. Disse ble bedømt ut fra farge/utseende, lukt, smak og helhetsinntrykk. Vi begynte med å lukte nøye på vinen, og oppdaget uventede lukter som kjøtt, tre, lær, røyk og jern i noen av glassene. Disse kom heldigvis ikke fram i smaken. I motsetning til i russetiden da vinen gikk ned på styrten, tok vi oss nå god tid, og brukte vinen nærmest som munnskyllevann for å få fram alle smakene som varierte fra søtt til surt og krydret til friskt.

Dypt konsentrerte vinsmakere

Dypt konsentrerte vinsmakere

Av de hvite vinene var det La Chablisienne Petit Chablis som falt best i smak hos flertallet, men den andre Chardonnayen Angove Chalk Hill Blue 11 var absolutt en god nummer to. Av de røde vinene var det den eldste og den dyreste vinen som falt mest i smak: Château La Tour de By, Medoc, Bordeaux. At dette var den siste vinen vi smakte hadde kanskje noe med saken å gjøre, men vi kan slå fast at det var en gjeng med god smak og sans for kvalitet på vinkurs denne kvelden. Andre populære viner var Protos Reserva og Barbera d’Alba Superiore. Gode tips til neste gang du skal innom polet der altså.

Stemningen var på topp etter kurset, og vi så ingen grunn til å avslutte der. Det ble kjøpt inn ost og kjeks, og vinsmakingen fortsatte ut i de sene nattetimer, etterfulgt av en festlig bytur med alle de herlige Naturviterne.

Tommel opp for vinkurs med Naturviterne!

Tommel opp for vinkurs med Naturviterne!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s